דירוג גולשים:
5/5

מתכון למרק תירס עם ירקות

זמן הכנה
45 דקות
דרגת קושי
מתכונים למתחילים
תזונה נבונה
מזין

התירס הגיע אל ארצות ברחבי העולם, יחד עם עוד שלל ירקות נפלאים, שהפכו לחלק בלתי נפרד ממטבחים בעולם כולו – לפני כמה מאות שנים, עם גילוי יבשת אמריקה. שם הוא נחשב למאכל פולחני ואף קדוש בחלק מארצות דרום ומרכז אמריקה ונאכל באופן יומיומי – בדומה לאורז במזרח הרחוק, או למאכלי החיטה באירופה ואסיה.

התבססות עמים שלמים על התירס כמאכל עיקרי, מבססת את העובדה, שרוב האנשים אינם מודעים אליה – תירס הוא סוג של דגן. כמו החיטה והאורז, גם התירס עשיר בעיקר בפחמימות ולכן הוא משמש לבסיס כה חשוב במטבחים רבים.

אך כמו בנושא ההגדרה הבוטנית של התירס, כך גם בנושא ערכיו התזונתיים – הם פשוט אינם מוכרים לרוב האנשים והסברה הנהוגה היא שתירס פשוט אינו בריא, או מזין במיוחד, אך אם שוב נבחן את התלות המוחלטת של עמים שלמים בעבר ובהווה בדגן החשוב הזה – נצטרך לשקול שוב את ההנחה הזו.

זן התירס הנפוץ בישראל הוא התירס הצהוב, אך אפשר למצוא בארצות מוצאו גם קלחים בצבע סגול, אדום ואפילו שחור. התירס נאכל בצורתו הטריה, כקלחים מבושלים, בקופסאות שימורים, בצורת גרגירים קפואים, נטחן לקמח, הופך לסירופ ממתיק ואפילו לפופקורן.

הוא אהוב על ילדים ועל מבוגרים – כמעט בכל צורותיו ובזכות היותו נטול גלוטן, הוא מתאים מאוד לחולי צליאק, או לאנשים הנמנעים מגלוטן מסיבות שונות. בקלח תירס אחד, יש אמנם יחסית הרבה קלוריות, אך הוא עשיר יחסית גם בסיבים תזונתיים, ומהווה מקור טוב לאשלגן, ויטמין B ויטמין A ואפילו חומצה פולית. בנוסף, הוא עשיר בנוגדי חימצון, המסייעים לגוף להילחם במחלות שונות ובעיקר מכיל פיטוכימיקלים ששומרים על בריאות העין.

יחד עם זאת, חשוב לזכור שהתירס עשיר גם בסוכר ולא להגזים עם הצריכה שלו – עד כמה שזה עשוי להיות מפתה.

בנוסף – לסובלים מבעיות במערכת העיכול לא מומלץ לצרוך תירס.

הצורות המומלצות ביותר לצריכה של תירס הן התירס הטרי, או התירס הקפוא, שבהם נשמרים מרבית הערכים התזונתיים לעומת התירס המשומר, המיובש וכו'.

לכן, אם יש אפשרות – העדיפו להשתמש בקלחי תירס טריים בכל המתכונים הכוללים שימוש בתירס, בחרו בתירס קפוא כעדיפות שניה ואם אין אפשרות אחרת – השתמשו במשומר.

 

מתכון להכנת מרק תירס עשיר עם ירקות

מצרכים נדרשים:

  • חצי קילו גרגירי תירס, שהופרדו מהקלח, או גרגירים קפואים, או קופסת שימורי תירס – ללא הנוזלים
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות, או מגוררים בפומפיה גסה
  • תפוח אדמה קטן, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • גמבה חתוכה לריבועים קטנים
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כפית פלפל שחור
  • אופציונלי – חבילה קטנה של נבטוטים (תערובת נבטים צעירים של קטניות שונות)
  • פחית קרם קוקס, או מיכל קטן של שמנת מתוקה
  • כפית מלח (או לפי הטעם)
  • ליטר מים

 

שלבי הכנה:

  1. בסיר בינוני, חממו מעט שמן וטגנו את הבצל, על אש בינונית עד להזהבה
  2. הוסיפו את שאר הירקות החתוכים, מלבד התירס והשום וטגנו על להבה בינונית נמוכה – עד לריכוך
  3. הוסיפו את התירס והשום וערבבו עם יתר הירקות, השאירו בסיר סגור ל2 דקות
  4. הוסיפו את המים והביאו לרתיחה
  5. הנמיכו את הלהבה ובשלו עד שכל הירקות מתרככים
  6. הוסיפו את קרם הקוקוס, או השמנת והביאו לרתיחה נוספת

הגישו בצלחת עמוקה, קשטו את הצלחת עם עשבי תיבול קצוצים או בצל ירוק קצוץ ותהנו!

 

תירס (גרעינים) מבושל

להלן פירוט הערכים התזונתיים ל-100 גרם תירס (גרעינים) מבושל:

מרכיב התזונה  כמות ל-100 גרם

קלוריות – 122.52

חלבון – 3.5 גרם

שומן – 1 גרם

פחמימות – 24.5 גרם

כולסטרול – 0 מ"ג

סיבים תזונתיים – 1.9 גרם

שתפ/י מתכון בקליק

תוכן עניינים
asael
אתר זה מציג שלל מתכונים מהמטבח של ברכה. בין היתר תוכלו למצוא מתכונים לבשר ועוף, תוספות, קינוחים ועוד.

רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים

מתכונים רלוונטיים

משך בישול : 30 דקות
דרגת קושי : מתכונים למתחילים
יתרון תזונתי : מזין

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

משך בישול : 30 דקות
דרגת קושי : מתכונים למתחילים
יתרון תזונתי : שומרי משקל | מזין

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

מתכונים מומלצים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים
רוצים לשאול את ברכה שאלה ?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם