דירוג גולשים:
5/5
קטגוריה: פסטה

מתכון לרביולי ברוטב רוזה

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קושי: מתחילים
תזונה נבונה
ללא

רוטב רוזה הוא אחד הרטבים הטעימים ביותר לפסטה. שילוב פשוט ומוצלח, של שמנת ועגבניות, שמגיע בדיוק לסמיכות הנכונה, עם איזון מושלם בין טעמים מתקתקים-מלוחים-חמוצים אל מול הקרמיות של השמנת מייצר רוטב מענג וממכר. הרוטב הזה כל כך מוצלח, שאפשר לאכול אותו עם כל סוג של פסטה, אך אין ספק שהוא מתאים במיוחד לפסטות ממולאות, כמו רביולי וטורטליני. פסטות ממולאות יכולות להגיע במגוון גדול של סוגי מילוי – החל מפטריות וכלה בגבינות, בטטה, בשר ועוד.

 

כדי ליצור את השילוב המושלם בין רביולי לרוטב, חשוב לבחור מילוי, שמתאים לרוטב, או להיפך. כמובן שזה עניין של טעם, אך רביולי ממולא בגבינות למשל – ישתלב בקלות עם רוב סוגי הרוטב, בעוד שרביולי במילוי בטטה, או פטריות, יתאים ברוב המקרים בעיקר לרטבי שמנת, או חמאה.

כמובן שאפשר בקלות לקנות חבילה של רביולי בסופר, להרתיח אותה ולאכול רביולי ברמה מניחה את הדעת, אך אפשר גם להכין בקלות רביולי בבית ונכון הדבר גם גבי רוטב רוזה –

אפשר בקלות להכין רוטב רוזה פשוט על ידי הרתחת שמנת מתוקה לבישול והוספה של כף רסק עגבניות, יחד עם אבקת שום ומלח – והרי לכם רוטב רוזה פשוט מאוד, שמזכיר בטעמו את רוטב הרוזה שמכינים מחומרים טריים, אך אם תשקיעו קצת זמן ומאמץ – תוכלו לקבל רוטב רוזה נפלא בטעמו, שיעטוף בשלמות את הרביולי שהכנתם בעצמכם.

 

המצרכים הנדרשים למילוי

שמן זית – 2 כפות

בצל קטן אחד קצוץ דק

4-5 עלי מנגולד, או 10 עלי תרד קצוצים דק

חצי כפית פלפל שחור

כפית מלח

¾ כוס גבינת ריקוטה, או קוטג'

חצי כוס גבינת עיזים, או גבינת שמנת

חצי כוס גבינה קשה מגוררת – רצוי פרמזן

500 גרם בצק וון טון קנוי, או:

 

המצרכים הנדרשים להכנת בצק ביתי לרביולי

1/4 2 כוסות קמח

2 ביצים גדולות

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

1/3 כוס מים

 

להכנת הבצק:

  • הניחו את הקמח עם משטח עבודה גדול ונוח
  • צרו שקע במרכז גבעת הקמח ושפכו לתוכו את המלח ושמן הזית
  • הוסיפו את שתי הביצים אל השקע והתחילו לערבב בעדינות את כל החומרים מבפנים כלפי חוץ – מבלי להרוס את השקע.
  • כשהביצים מעורבבות עם שאר החומרים בתוך השקע, הוסיפו את המים וערבבו הכל יחד, עד ליצירת בצק
  • את הבצק יש לעבד וללוש עד שהוא הופך גמיש ונוח, אם הוא דביק – יש להוסיף מעט קמח.
  • הניחו את הבצק למנוחה בקערה מכוסה מגבת בטמפרטורת החדר ל-20 דקות
  • אם יש לכם מכונת פסטה – רדדו במכונה את הבצק לעלה דק וארוך.
  • אם אין – השתמשו במערוך ומשטח מקומח ורדדו את הבצק לעלה דק ככל האפשר.
  • חלקו את העלה לשניים.
  • הברישו חלק אחד בביצה, והניחו עליו בעזרת כף או בעזרת שקית זילוף גבעות קטנות של מילוי במרחק 5 ס"מ זו מזו.
  • כסו בחלק השני של הבצק.
  • הדקו את הבצק סביב גבעות המילוי ואת השוליים
  • השתמשו בקורצן עוגיות עגול, או כוס זכוכית, כדי לקרוץ עיגולי בצק מסביב לגבעות המילוי.
  • בשלו את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים ו-2 כפות מלח גס במשך 3 דקות.
  • העבירו מייד לצלחת הגשה, פזור מעל רוטב ואפשר להוסיף גם עירית קצוצה, או פרמזן מגוררת.

 

להכנת מילוי לרביולי:

  • חממו את שמן הזית על מחבת מעל אש בינונית.
  • הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו תוך כדי בחישה למשך כדקה.
  • הוסיפו את העלים והפלפל השחור והמשיכו לטגן למשך כ-3 דקות נוספות
  • בקערה נפרדת – ערבבו את כל הגבינות
  • הוסיפו אל הגבינות את הירקות המטוגנים וערבבו היטב

 

ליצירת הרביולי עם בצק וון טון:

  • חתכו את הבצק שהכנתם מראש למלבנים בגודל של 5 ס"מ רוחב על 6 ס"מ אורך, והניחו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה למניעת הידבקות.
  • הוסיפו שתי כפיות מתערובת הגבינות על כל אחד מעלי הבסיס של בצק הרביולי
  • הברישו את קצות הבצק עם מעט מים
  • קפלו את עלה הרביולי והדקו היטב את הקצוות – אפשר להיעזר במזלג
  • בסיר גדול ורחב, הרתיחו כליטר וחצי מים עם כפית מלח
  • לאחר הרתיחה, הנמיכו מעט את האש והכניסו לסיר את הרביולי המוכנים בעדינות, בעזרת כף מחוררת
  • ערבבו בזהירות את מי הבישול יחד עם הרביולי
  • לאחר 5 דקות בישול, אפשר להוציא את הרביולי עם כף מחוררת אל מסננת רחבה – כדי להיפטר מעודפי המים.

 

מתכון לרוטב רוזה מושקע במיוחד:

המצרכים הנדרשים:

  • קילו עגבניות שרי אדומות ורכות, שטופות ומנוקות מגבעולים ועלים
  • שני בצלים בינוניים קצוצים דק
  • כף גדושה של חמאה
  • מיכל קטן שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

שלבי ההכנה:

  • חממו עם להבה גדולה מחבת רחבה ועמוקה
  • הוסיפו את החמאה והבצלים הקצוצים – חשוב להוסיף אותם יחד, כדי שהחמאה לא תישרף, אפשר להוסיף 2 כפות שמן, כדי לעזור לחמאה
  • ערבבו היטב והנמיכו לאש בינונית
  • המשיכו לבשל, עד שהבצל נעשה שקוף
  • הכינו את העגבניות – חתכו כל עגבניה לחצי
  • הוסיפו את העגבניות החתוכות למחבת וערבבו היטב
  • הביאו לרתיחה והנמיכו את האש. סגרו את המכסה והניחו לעגבניות להתבשל למשך כשעה על להבה נמוכה, תוך ערבוב כל 10 דקות. העגבניות צריכות להתפרק ולהיראות קצת כמו ריבה.
  • אם הרוטב מתייבש, והעגבניות עוד לא התבשלו – אפשר להוסיף מעט מים.
  • בשלב זה – מי שלא אוהב את קליפות העגבניות בתוך הרוטב יכול להעביר את הרוטב דרך מסננת צפופה, או לטחון אותו בבלנדר מוט.
  • הוסיפו את השמנת וערבבו היטב
  • טעמו כדי לבדוק את התיבול והוסיפו מלח ופלפל לפי הצורך
  • בשלו על להבה קטנה – עד שהכל מתחמם ומסמיך לדרגת הסמיכות המתאימה לכם
  • הניחו את הרביולי בצלחות הגשה עמוקות
  • שפכו על הרביולי מהרוטב המופלא שהכנתם
  • אפשר לקשט עם עירית קצוצה, פרמזן מגוררת, או ריחן קצוץ ובתיאבון!

 

טיפים להכנת רביולי ביתי מושלם

  1. רצוי להשתמש בקמחים המיועדים לפסטה. קמח דורום איטלקי נקרא- סמולינה, וקמח לבן לפסטה בטחינת "00" הוא המומלץ. ניתן לקנות קמחים אלה ברוב המעדניות ובחנויות הגורמה.
  2. בצק פסטה הוא בצק קשה. לא להיבהל ולא להוסיף מים מיותרים.
  3. חשוב לרדד את הבצק היטב ולהפוך אותו לעלה דקיק ככל האפשר. מכונת פסטה מביאה לתוצאה הטובה ביותר, אך אם אין מכונת פסטה – אפשר לרדד בעזרת מערוך כבד והרבה סבלנות.
  4. בעת סגירת הבצק מעל המילוי נוצרים כיסי אוויר – השתדלו להדק את הבצק היטב ולא לאפשר לכיסים האלה להיווצר.
  5. הדביקו היטב את קצוות הרביולי, כדי שלא יתפרק בעת הבישול.
  6. עד שתסיימו להכין את כל הרביולי ועד שהרביולי ייכנס לבישול במים, הניחו אותו על מגש מקומח, כדי שהכיסונים לא יידבקו אחד לשני, או למגש.
  7. אפשר להקפיא את הרביולי לפני הבישול ולהוציא אותו לבישול כשרוצים. הכיסונים יכולים להישמר בהקפאה למשך כשבועיים.
  8. חשוב להוסיף מלח למי הבישול ולהרתיח. יודעים שהרביולי מוכנים, כשהם מתחילים לצוף על פני המים.

שתפ/י מתכון בקליק

תוכן עניינים
asael
אתר זה מציג שלל מתכונים מהמטבח של ברכה. בין היתר תוכלו למצוא מתכונים לבשר ועוף, תוספות, קינוחים ועוד.

רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים

מתכונים רלוונטיים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים

מתכונים מומלצים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים
רוצים לשאול את ברכה שאלה ?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם