טעים ובריא: מהם הערכים התזונתיים של חביתה ומתי כדאי לאכול אותה?

כשאנחנו ניגשים להכין לעצמנו ארוחה, בכל שעה של היום, באופן טבעי, אנו מתעניינים ברכיבים שיהיו טעימים אך גם יכילו ערכים תזונתיים איכותיים. חביתה היא דוגמא קלאסית למנה טעימה ובריאה. זו הסיבה שאנחנו נהנים להכין ולאכול אותה בשעות שונות של היום, בין אם באופן ספציפי ובין אם כחלק מארוחה שלמה.

חלבונים הם אחד מאבות המזון שלנו, ביחד עם רכיבים כמו פחמימות, שומנים, ויטמינים, ומינראליים. לכל אחד מאבות המזון יש תפקיד המאפשר לנו לשמור על גוף חזק, מאפשר לנו לצמוח ולגדול, לייצר אנרגיה ולקיים אורך חיים בריא וסדיר. ניתן לצרוך חלבונים בדרכים שונות. אחת הדרכים הפופולאריות והאהובות, היא באמצעות מאכלים המורכבים מביצים.

מאחר וביצים כוללות 13 גרם חלבון בממוצע, ומדובר בחלבון איכותי מהחי, אזי שזה פתרון אידיאלי עבור מי שמחפש דרכים כיצד לספק לגוף שלו חלבונים באופן זמין. חביתה היא דוגמא קלאסית למאכל שמכיל ערכים תזונתיים להם הגוף זקוק, וכן מאכל שאנחנו יכולים להכין אותו בדרכים שונות, לשלב בו רכיבים נוספים שהגוף צריך ונהנה לצרוך, וכן מדובר על מאכל פשוט וסטנדרטי שלא קשה להכין אותו, ויכול להתאים לכל ארוחה, בוקר, צהריים וערב.

 

אילו ערכים תזונתיים יש לחביתה?

מלבד חלבון חביתה הנחשב זמין ואיכותי, וערכו תלוי בכמות הביצים בהם משתמשים לצורך הכנת החביתה. אפשר להכין אותה מביצה אחת ואפשר גם לבחון ולהכין אותה ממספר גדול יותר של ביצים, מה שיאפשר ליהנות גם מכמויות גדולות יותר של חלבונים.

פרט לחלבונים, יש בחביתה ערכים תזונתיים נוספים שיכולים לשרת אותנו. לדוגמא שומן וחומצות אמינו. לעומת זאת, יש בה מעט מאוד סוכר ואין בה כלל פחמימות או סיבים תזונתיים. לכן בשביל ליהנות מערכים אלו נהוג לשים את החביתה בתוך כריך עם לחם או לחמנייה וכן  בתוספת של ירקות מסוגים שונים.

 

מתי כדי ונכון לאכול חביתה?

חביתה היא מנה שאפשר להכין בכל עת, זמן ההכנה הוא מאוד קצר ולכן היא נחשבת למנה פופולארית, בין אם היא עיקרית ובין אם כתוספת, בין אם היא מיועדת לארוחה ספציפית או בין ארוחות. אפשר וצריך לאכול חביתה במצבים שונים. בראש ובראשונה, אחרי פעילות ספורטיבית מאומצת. מאחר והגוף שלנו זקוק לחלבונים על מנת שנוכל לשקם את השרירים ולחזור לתפקוד רגיל.

ניתן לצרוך חלבונים בצורות שונות, חביתה היא אחת הדרכים הטובות לכך. כמו כן, כדאי לאכול חביתה בארוחות סדירות, בין אם זה לצד סלט, אורז, לחם או דברים אחרים. מאחר והגוף שלנו זקוק כל הזמן לחלבונים, יהיה נכון מצידנו לגוון, וכך אם אנחנו לא צורכים דגים או בשר (באופן קבוע או בארוחה ספציפית) אזי שחביתות יכולות להיות פיתרון אידיאלי עבור בשביל לקבל את מנת החלבונים הרצויה עבורנו מעת לעת.

אוכל חביתה

שתפ/י מתכון בקליק

תוכן עניינים
asael
אתר זה מציג שלל מתכונים מהמטבח של ברכה. בין היתר תוכלו למצוא מתכונים לבשר ועוף, תוספות, קינוחים ועוד.

רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים

מתכונים רלוונטיים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים

מאמרים רלוונטיים

אתה רוצה להזמין אותה לארוחה רומנטית? מה כדאי לך לבשל?

אתה רוצה להזמין אותה לארוחה רומנטית? מה כדאי לך לבשל?

לפעמים הדרך אל לבה של אישה, עוברת דרך הבטן, לכן ארוחות רומנטיות הן אופציה נהדרת לדייט. אבל מה כדאי לבשל?…
רוצים לשאול את ברכה שאלה ?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם