מתכון לפטיפורים מושלמים למגשי אירוח

פטיפור היא עוגה קטנה, המוגשת כקינוח בסיום הארוחה. הפטיפור מורכב בדרך כלל מעוגת ספוג וסוגי קרם שונים, כגון שוקולד או בצק סוכר, ונהוג לעטר אותו בפרחי סוכר, מרציפן או עיטורי שוקולד אחרים.

 

מגשי אירוח של פטיפורים

מגשי אירוח של פטיפורים איכותיים ומושקעים, הם פתרון מעולה לכל אירוע משפחתי מצומצם או מורחב, ואף לבילוי מחוץ לבית. מגשי אירוח העשויים מחומרי גלם משובחים, טעם מעולה, ומראה מעוצב ומוקפד, הם דרך מושלמת לקבל את האורחים.

 

הכנה עצמית או הזמנה של מגשי אירוח

הזמנה של מגשי אירוח, חוסכת את הטרחה הרבה הכלולה, בקניות המצרכים, בהכנה עצמה, באפייה, בעיקר שיש צורך בכמויות גדולות של פטיפורים. הזמנה של מגשים אלו, חוסכת גם תקציבית, כיוון שהתשלום מחושב על פי מגש, ולא לפי אדם. מגשי אירוח לאירועים, מתאימים לכל סוג אירוע, מהרמת כוסית בעבודה, אירוע השקה נוצץ או חגיגה ביתית פרטית. ניתן להתאים את סוג הפטיפורים, גם לאווירה הכללית של האירוע, במקרה והוא קליל, כגון בת מצווה או יומולדת ובמקרה אחר, אם זה אירוע חברתי יוקרתי.

 

מתכון של פטיפור קראנץ' ושוקולד

פטיפור זה, הוא ממתק שוקולד בשתי שכבות, פשוט להכנה וטעים מאוד. חלק מהחומרים המוזכרים במתכון, ניתנים לרכישה רק בחנויות מתמחות, כגון: מחית פרלין (מחית אגוזי לוז) או פאייטה (שבבי קרפ צרפתי אפוי). את הפאטייה ניתן גם להחליף בקורנפלקס רגיל. הכנת הפטיפור, נעשית בתבנית שקעים מסיליקון, אך ניתן להכינם גם בתבנית אחרת, המרופדת בניילון נצמד, כדי להקל על חילוץ הפטיפור. להכנה, יש צורך להצטייד במשקל דיגיטלי. הכמויות במתכון מספיקות לכ- 15 פטיפורים.

 

המצרכים למתכון

 

שכבת גאנש שוקולד מריר

  • 125 גרם שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 15 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

 

שכבת הפרלין

  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 200 גרם מחית פרלין
  • 100 גרם פאייטה או קורנפלקס רגיל, שבור לחתיכות קטנות

 

הוראות הכנה

 

הכנת הגנאש

  • מביאים את השמנת לסף רתיחה, ושופכים על השוקולד הקצוץ.
  • ממתינים דקה, ומתחילים לערבב בתנועות סיבוביות, מהמרכז לשוליים, עד להמסה מלאה של השוקולד.
  • מוסיפים את החמאה, ומערבבים עד שהיא נמסה לתוך המסה.
  • רצוי לערבל עם בלנדר ידני למספר שניות, על מנת לוודא אחידות וחלקות של התערובת.
  • יוצקים את הגנאש לתוך השקעים למחצית הגובה, ומעבירים למקפיא. הגנאש צריך להיות קר ומוצק, לפני הנחת השכבה השניה.

 

הכנת הפרלין

  • ממיסים שוקולד בקערה על בן מארי, להמסה מוחלטת.
  • מוסיפים את הפרלין ואז את הפאייטה, ומערבבים לקבלת מסה אחידה.
  • מוציאים את התבנית שהנחנו במקפיא, ומשטחים את הפרלין מעל שכבת השוקולד, בעזרת כפית, ומחזירים למקפיא.
  • לאחר שהפטיפור קפא לחלוטין, ניתן לחלץ אותו בקלות מהתבנית.
  • ניתן לקשט בעלי זהב אכילים, ליצירת מראה יוקרתי וזוהר במיוחד.

שוקולד

שתפ/י מתכון בקליק

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
תוכן עניינים
asael
אתר זה מציג שלל מתכונים מהמטבח של ברכה. בין היתר תוכלו למצוא מתכונים לבשר ועוף, תוספות, קינוחים ועוד.

רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים

מתכונים רלוונטיים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים

מאמרים רלוונטיים

אירוח בריא וטעים לכל מאורע - מגשי פירות מעוצבים

אירוח בריא וטעים לכל מאורע - מגשי פירות מעוצבים

מגיעים אליכם מספר אורחים בקרוב ואתם רוצים להרשים אותם?
אילו אירועים מצריכים שף פרטי

אילו אירועים מצריכים שף פרטי

אם כבר יצא לכם להפיק אירוע בעבר, אתם בוודאי יודעים לומר שאחד מהדברים הכי מסובכים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים לשאול את ברכה שאלה ?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם