ישנם נתחי בשר רבים ומגוונים, המתאימים לצורות הכנה שונות ולמאכלים שונים. נתחים מסוימים יתאימו יותר להכנת המבורגר למשל, בשל טעמם העז ואחוזי השומן הגבוהים, בעוד שנתחים אחרים יתאימו למנות בשר נא כגון קרפצ'יו, וישנם גם נתחי הבשר לקדירות ובישול ארוך.
בין אם אתם חובבי סטייקים מושבעים, או דווקא בעניין של אסאדו צלוי במעשנה, ישנם ארבעה נתחי בשר בולטים ומיוחדים בטעמם יוצאי הדופן, ברכותם המענגת וביכולת שלהם להשתלב ולככב במספר רב של מנות וטכניקות הכנה. בואו נדבר על שלושה נתחי בשר שאתם חייבים להכיר, להכין ולטעום!
מלך הסטייקים: פריים-ריב
הראשון ברשימה, העסיסי והמפנק ביותר הוא כמובן סטייק הפריים-ריב, שהוא למעשה, אנטריקוט על העצם. מדובר בנתח עשיר בטעם, בעל אחוזי שומן מדויקים המעניקים לנתח עסיסיות יוצאת דופן, והודות לקחת שהנתח מגיע על העצם, טעמו הופך לבשרי עמוק ומשובח במיוחד. נתחי פריים ריב איכותיים עוברים הליך יישון מוקפד, המשבח את הנתח אף יותר.
פריים ריב טרי המגיע מגידול איכותי, יהיה בשר בעל שיוש מכובד אשר מחדיר לנתח עומק טעם ורכות בעת הצלייה. בין אם תחליטו להכין את הסטייק המושלם בגריל, צרוב במחבת או צלוי בתנור, סטייק הפריים ריב יעניק לכם חוויה מענגת במיוחד, מרקמו נמס בפה וטעמו החזק לא ישאירו מקום לאף נתח מתחרה אחר.
לקדירות, צלייה ועישון: שפונדרה
נתח השפונדרה, מוכר גם בשם אסאדו. נתח עסיסי, בעל רמות שומן גבוהות שניתן לקנות עם העצם או ללא. בשר השפונדרה בעל טעמים עמוקים בשריים מטורפים, מושלם לחובבי בשר מושבעים. זה הוא נתח מושלם למגוון שיטות הכנה ומאכלים. החל מצלייה ארוכה ואיטית במעשנה, בשר לחמין, צלי בתנור ואפילו כטחון עבור המבורגר, זה הוא נתח מטורף שייתן מענה וישתלב בשלמות לכל מנה שתכניסו אותו.
נתח השפונדרה מתאים במיוחד למשבצת בשר לחמין, מכיוון שהוא נשאר רך ועסיסי במיוחד בתבשילים ארוכים מאוד, טעמו משתבח בבישול ארוך על אש קטנה ואחוזי השומן הגבוהים שלו שומרים על רכות הבשר בצורה מושלמת, וגם מעניקים לתבשיל כולו עומק ומרקם ייחודיים.
מרוסטביף ועד למרקים: בשר חזה
נתח חזה בקר הוא בין הנתחים הרב גוניים ביותר שיש. הוא מתאים לתבשילים ארוכים, כנתח צלוי ופרוס דק דק ועל המנגל הוא בכלל מככב. נתח החזה נלקח מחלקו התחתון של הפרה, ידוע בטעם בשרי חזק ובעדינות המתפרקת שלו בבישול איטי וארוך. למרות שהוא נתח מעט מורכב להכנה, בשל היותו דל בשומן, צריך להיזהר לא לייבש אותו ולתת לו מספיק תשומת לב, טמפרטורה נכונה והרבה חום והאהבה. כך או כך, טיפול נכון בנתח החזה יעניק לכם הנאה צרופה ומפנקת.
לסיכום
אין ספק שמדובר בשלושה נתחים שכל אחד הוא כוכב בפני עצמו. מדובר בנתחים משובחים המתאימים למגוון רחב של מאכלים וניתנים להשגה בכל קצבייה איכותית. בין אם אתם חובבי קדירות, צלויות בגריל או במעשנה-הנתחים הללו ישדרגו כל מאכל ובכל אירוע הודות לטעמם המשובח.