התרבות הישראלית כוללת בישולים רבים, שונים ומגוונים. אין אחד שלא משתמש במטבח שלו במהלך השבוע – בין אם לבישולים יום יומיים או כאלה לקראת סוף השבוע הקרב. מטבח מאובזר נכונה מאפשר בישול והכנה של מגוון מתכונים רחב – כאלה שכוללים סוגי בשר ועוף שונים, דגים, ירקות ועוד.
העניין הוא שחיתוך נכון של חומרי הגלם השני יכול להתבצע באופן נכון וטוב רק על ידי סכיני מטבח נכונות ומתאימות. במאמר הבא 4 כללים לבחירה נכונה של סכיני מטבח טובים.
בדיקת השימושים בסכינים
בעת בחירת סכיני מטבח חשוב ביותר לבדוק את האופציות השונות לשימוש בסכינים. מה זה אומר? יש מגוון רחב של סכינים שונים למטרות שונות – למשל סכיני בשר יהיו מחודדים בקצה עם להב ארוך, בעוד שסכיני ירקות שונים יהיו רחבים וכבדים יותר. כל צורה שונה של הסכין משרתת מטרה אחרת – ופעמים רבות שימוש בסכין הלא נכונה לחיתוך של דברים שונים יכול להפוך את כל עבודת החיתוך למסורבלת ולא נוחה. בעקבות כך, חשוב לרכוש מגוון של סכינים למטרות חיתוך שונות.
התאמת הסכינים לסוגי הבישול
חשוב לזכור בעת בחירת סכיני מטבח את השוני הייעודי של הבישול. מה זה אומר? למרות שיש סכינים שונים לחיתוך דגים מאשר בשר, למשל, עדיין ישנם סכיני חיתוך שונים לסוגי מאכלי דגים – כך יש סכינים פשוטות יותר לחיתוך דגים מסוימים, בעוד שקיימים סכינים שונות לחיתוך סושי ומוצרי דג אחרים.
הגורמים המשפיעים יכולים להיות סגנון היצור – למשל סכיני סושי יפניות – או גורמים אחרים. בכל מצב השוני מאפשר דיוק של בחירת הסכינים בהתאם למטבח ולבישולים ספציפיים ומקצועיים יותר.
בחירת חומרים מתאימים
סכינים שונות בנויות מחומרים שונים – החל מסוגי המתכות של הלהב ועד החומר ממנו בנויה ידית האחיזה של הסכין. החומרים השונים שמרכיבים את הסכינים יכולים להשפיע רבות על נוחות החיתוך והבישול, כך שחשוב לבדוק ולנסות איך החומרים האלה משפיעים על האחיזה של כל אחד ויכולת החיתוך.
התאמת הסכינים לרמת הבישול
כל אחד מאיתנו מבשל בדרגות קושי שונות. מהכנת סלט ירקות פשוט, דרך קיצוץ חומרי גלם ליצירת תבשילים שונים ועד הכנה וחיתוך של נתחי בשר – כל רמת בישול דורשת סכינים שונים. סכינים מסוימים מסוכנים לשימוש אם לא ידוע איך לעבוד איתם, וסכינים אחרות הם ברמה נמוכה מדי בשביל שימוש נוח ותקין לבעלי ידע בבישול. בגלל סיבות אלה חשוב לבחור סכינים תואמות לדרישות ולרמות הבישול.
לסיכום…
בחירה של סכיני מטבח טובות זה לא דבר קל. יש המון גורמים שצריך להביא בחשבון בעת בחירה ורכישה של סכינים למטבח – דברים כמו החומרים מהם מיוצרים הסכינים, השימושים השונים של הסכינים – גם בצורה כללית יותר כמו סכינים שונות לסוגי אוכל שונים, אך גם לשמירה על חיתוך מדוייק יותר בהתאם למאכל הספציפי איתו מתעסקים. מעבר לכך, חשוב לזכור מהי רמת הבישול והחיתוך של המשתמש בסכינים – לשמירה על נוחות וזהירות.