דירוג גולשים:
5/5
קטגוריה: קינוחים

מתכון לופל בלגי דמקה

זמן הכנה
דרגת קושי
קושי: מתחילים
תזונה נבונה

ופל בלגי – רק השם יכול לגרום ללא מעט אנשים להתרפק בערגה על הזיכרון המתוק ולייחל ורגע שבו יוכלו לקחת עוד ביס מענג של המאפה המתוק, מכוסה ברטבים קטיפתיים, או עמוס בכדורי גלידה וקצפת, או בפירות חתוכים, או בכולם יחד. תתפלאו לגלות כמה שהמתכון הבסיסי למאפה הזה הוא פשוט. הוא מכיל, כמו מאפים רבים אחרים, קמח, אבקת אפיה, סוכר, ביצים וחלב. אבל זה לא הכל – ופל בלגי כהלכתו, עושים במכשיר להכנת ופלים, שקיים כמעט בכל בית בארה"ב וגם בחלק ניכר מארצות אירופה, שם מכינים אותו באופן קבוע לארוחת הבוקר, או לקינוח.

 

מתכון להכנת ופל בלגי דמקה

מצרכים נדרשים לופל בלגי מסורתי:

כוס קמח

5 כפות קורנפלור

1 כפית אבקת אפיה

כוס חלב

2 כפיות תמצית וניל

שליש כוס סוכר

רבע כפית מלח

50 רגם חמאה

3 חלמונים

2 חלבונים

 

שלבי הכנה:

  1. ערבבו בקערה גדולה את כל החומרים היבשים: קמח, קורנפלור, סוכר, מלח, אבקת אפייה.
  2. הרתיחו את החלב בסיר קטן, יחד עם תמצית הוניל.
  3. הסירו מהאש והוסיפו: שמנת מתוקה וחמאה.
  4. ערבבו עד להמסת החמאה והניחו ל-20 דקות להצטנן.
  5. העבירו את תערובת הנוזלים למעבד מזון ועבדו אותה על מהירות נמוכה, תוך הוספה הדרגתית של החומרים היבשים, עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. הימנעו מעירבוב יתר.
  6. הוסיפו את החלמונים אחד אחד וערבבו במהירות נמוכה, עד שכל החלמונים נטמעים בתערובת.
  7. בקערה נפרדת – הקציפו את החלבונים לקצף יציב והוסיפו אותם אל יתר החומרים, תוך קיפול עדין.
  8. הכניסו למקרר למשך שעה לפחות
  9. לשימוש במכשיר להכנת ופל בלגי – חממו את המכשיר ושמנו אותו מעט. צקו אל המכשיר בלילה למילוי השקעים והפעילו למשך כ-5 דקות בכל פעם.
  10. אם אין לכם מכשיר להכנת ופל בלגי – השתמשו במחבת עם ציפוי טפלון. חממו על להבה גדולה וצרו ופלים בצורת פנקייקים. טגנו למשך כ-3 דקות על כל צד, או עד שהופל משחים.
  11. אם תרצו לשנות את טעם הבלילה, תוכלו להוסיך לה 2 כפיות נס קפה, או מעט קקאו ואפשר גם להוסיף לתוך הבלילה פירות חתוכים, או ליקר טעים.

 

מצרכים להכנת גנאש שוקולד לבן:

2 חפיסות שוקולד לבן

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

 

מצרכים להכנת גנאש שוקולד חלב:

2 חפיסות שוקולד חלב

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

 

אופציונלי – מצרכים להכנת גנאש שוקולד מריר:

חפיסה אחת של שוקולד מריר

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

 

  • חשוב לדעת – ככל שתגדילו את כמות השוקולד במתכון, הגנאש ייצא יותר סמיך וככל שתגדילו את כמות השמנת, הגנאש יצא יותר דליל.
  • להכנת ופל בלגי דמקה, צריך 2 סוגי שוקולד. אם אתם ממש אוהבים מתוק, השתמשו בשילוב של שוקולד חלב ושוקולד לבן ואם אתם רוצים קצת למתן את המתיקות – החליפו את שוקולד החלב בגנאש שוקולד מריר ותקבלו תוצאה מתוקה פחות, אך בהחלט מתוקה מספיק.
  • לאחר הכנת הגנאש, כדאי להניח אותו לכמה דקות להתקרר – כך הוא יתקשה מעט ויהיה יותר קל להשתמש בו מבלי שייזל לכל הכיוונים.
  • אם אתם מעוניינים ליצור קינוח ברמה גבוהה, עם טעם איכותי, השתמשו בחומרי גלם איכותיים ובראשם שוקולד עם 60 אחוזי קקאו לפחות.
  • ניתן לשמור את הגנאש במקרר בין 3-4 ימים ולהקפיא עד 30 ימים.

 

שלבי ההכנה של גנאש שוקולד:

  • חממו את השמנת המתוקה בסיר, או במיקרוגל בקערת זכוכית מתאימה
  • שברו את השוקולד לחתיכות קטנות ושפכו אותו אל השמנת החמה
  • ערבבו היטב – עד שכל השוקולד נמס
  • אם השוקולד לא נמס עד הסוף – החזירו את התערובת לחימום קצר נוסף. היזהרו שלא לשרוף את השוקולד בחימום יתר!!!

 

איך ליצור ופל בדוגמת דמקה?

  • המתינו עד שהגנאש יתקרר ויתייצב מעט
  • הכניסו את שני סוגי הגנאש אל תוך שתי שקיות זילוף נפרדות
  • זלפו לסירוגין את הגנאש הלבן ואת הגנאש החום, כך שתיווצר דוגמה כמו בלוח דמקה: שקע עם מילוי לבן ומשני צדדיו שקעים במילוי חום, או שקע במילוי חום ומשני צדדיו שקעים במילוי לבן.
  • המשיכו כך עד שכל השקעים של הופל מלאים בשוקולד בשני צבעים ומזכירים לוח דמקה.

 

טיפים להכנת ופל בלגי

  1. חומרי התפחה – בלא מעט מתכונים של ופל בלגי וגם של פנקייק, נהוג להשתמש באבקת סודה להתפחת הבלילה, אך בישראל נהוג להשתמש באבקת אפיה לרוב מתכוני העוגות והפנקייק ולכן אולי מוטב להיצמד למה שאנחנו מכירים – בטעם ובאופן השימוש.
  2. למהדרין מומלץ להקציף את החלבונים – בעת הכנת הבלילה לופל בלגי, מה שיוצר ופל אוורירי וקליל.
  3. ערבוב הבלילה – ערבוב יתר של בלילת הופל, כמו גם בכל מתכון שכולל קמח, יוצר סיבים ארוכים של גלוטן ומקרם שאינו מתאים למאפים המותפחים באמצעות אבקת אפיה. בעוד שלישת יתר טובה מאוד למאפי שמרים כמו לחמים למיניהם, בהכנת בלילה לופל בלגי, או אפילו לעוגה בחושה, ערבוב יתר עלול ליצור מרקם מוזר וצמיגי, שאינו מתאים למאכל.
  4. מומלץ להוסיף מעט קורנפלור לבלילה, מה שישמור על הופל מלהפוך לספוגי במהלך האפיה ויאפשר לכם ליצור ופל טעים במרקם אוורירי וחלק.
  5. איך יודעים שהופל מוכן? (רמז – לא פותחים את התנור, או את מכשיר הופלים). אם יש ברשותכם מכשיר להכנת ופל בלגי – תהיה לו נורה שתידלק, או תכבה כשהופל יהיה מוכן. אם אתם מכינים את הופלים ללא מכונה מיוחדת – בדקו אם יוצאים אדים מהמכשיר – אם האדים הפסיקו לעלות מהבלילה – סימן שהופל מוכן.
  6. אפיית ופל בלגי בתנור – יש לחמם מראש את התנור ל100 מעלות ולאפות למשך כ-5 דקות. האפיה בתנור מאפשרת להכין כמות גדולה בבת אחת וגם לחמם את הופלים המוכנים, אם לא אוכלים אותם מייד לאחר הכנתם.

 

מה זה ופל בלגי דמקה?

לא משנה אם אתם רוצים לפנק מישהו יקר ללבכם לכבוד יום האהבה, לכבוד יום הולדת, או פשוט לכבוד יום פנוי עם עצמכם, ופל בלגי דמקה הוא מתכון פופולרי, שלוקח את כל התכונות של הופל הבלגי וממנף אותן ליצירת קינוח מושקע, מושחת ומתוק, שמתהדר בעיצוב מיוחד, דמוי לוח דמקה. בעיקרון הרעיון הוא פשוט – לוקחים את הופל המוכן ומזלפים לתוך משבצות השקעים שלו לסירוגין גנאש שוקולד לבן וגנאש שוקולד חום. אפשר להשתמש בסירופ שוקולד מוכן, או בנוטלה מומסת, אבל אין לזלזל בתוצאה הטובה והטעימה הרבה יותר, שמתקבלת עם השימוש בגנאש שוקולד שהוכן בבית ולכן המתכון מורכב משלושה שלבים: הכנת הופל, הכנת 2 סוגים שונים של גנאש וקישוט הופל.

בהצלחה!

 

ערכים תזונתיים ל- 230 גרם ופל בלגי:

קלוריות – 500.4

שומנים – 19.2 גרם

חלבונים – 16.3 גרם

פחמימות – 63.1 גרם

סיבים תזונתיים – 1.6 גרם

כולסטרול – 242 מ"ג

 

ערכים תזונתיים ל100 גר גנאש שוקולד:

קלוריות – 617.4

שומנים – 42 גרם

חלבונים – 8.4 גרם

פחמימות – 46.4 גרם

סיבים תזונתיים – 4 גרם

כולסטרול – 14.5 מ"ג

שתפ/י מתכון בקליק

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
תוכן עניינים
asael
אתר זה מציג שלל מתכונים מהמטבח של ברכה. בין היתר תוכלו למצוא מתכונים לבשר ועוף, תוספות, קינוחים ועוד.

רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים

מתכונים רלוונטיים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים

מתכונים מומלצים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים
רוצים לשאול את ברכה שאלה ?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם