בניגוד לרוב המאכלים, שהמטבח הישראלי מתהדר בהם, דווקא הזיווה היא המצאה ישראלית אמיתית – רשת מסעדות נרגילה, הייתה רשת של מסעדות, שהגישו אוכל תימני, כמו ג'חנון, מרקים תימניים ופתות. המסעדות, שפעלו בישראל בשנות ה-80 וה-90 של המאה העשרים, הכניסו את המאכל לתודעה הישראלית.
2 עלי מלאווח קפואים
80 גרם גבינה צהובה מגורדת, או מוצרלה
40 גרם גבינת פטה, או בולגרית, או חמד
חצי קופסה גבינת קוטג', או ריקוטה
ביצה אחת
1 ביצה, טרופה
קורט שומשום
רסק מ3 עגבניות
4 ביצים קשות
סחוג תימני
הגישו את הזיוה בצלחת גדולה ויפה, לצד התוספות שבחרתם – סלט צבעוני, או רסק, סחוג וביצה קשה. מוזמנים להתענג על הזיכרון הטעים ולספר לנו איך היה.
מרגע כניסת הזיווה אל חיי הישראלים, חלה הסתערות של ממש על המאכל וישראלים מכל קצוות הארץ ביקשו לטעום אותו, להזמין אותו, או להכין אותו בבית. המאכל היה כל כך פופולרי, שמאפיות ומסעדות שונות ברחבי הארץ העתיקו את המתכון והגישו אותו בווריאציות שונות משלהן.
עם הזמן, גילו הישראלים שהמתכון בעצם לא מסובך כל כך ואפשר להכין אותו בבית ובמקביל – התחילו המסעדות של רשת נרגילה להיסגר בזו אחר זו והפכו את המאכל האהוב לזיכרון, שאפשר לשחזר רק בבית.
מאז ועד היום המאכל נשמר בתודעה הישראלית כזיכרון אהוב, של אוכל מנחם לשעות הלילה המאוחרות בעת חזרה מבילוי עם חברים, או לפינוק של שבת בבוקר ונוצרו לו מתכונים שונים ורבים, וריאציות מגוונות, שמשתמשות בסוגים שונים של מילוי, בצורות שונות של אפיה, או טיגון ואפילו בסוגים שונים של בצקים.
אם בעבר אפשר היה לפגוש את הזיוה רק בתור מאפה של גבינה צהובה מגולגלת בבצק מלאווח ומטוגנת במחבת, הרי שהיום אפשר למצוא מתכונים עם מגוון מילויים – החל בסוגים שונים של גבינות וכלה במילוי ירקות, או בשר.
ברוב המתכונים משתמשים באפיה בתנור ולא בטיגון במחבת והבצקים נותרו בצקי עלים, כמו של המלאווח ואפשר לגוון ולהשתמש בבצק פילאס, או בצק עלים רגיל, אך עדיין הווריאציה האהובה והנפוצה ביותר, עושה שימוש בבצק מלאווח ובמילוי גבינות.
הכנת הזיוה היא קלה ונוחה ואפשר להתפנק איתה בארוחת ערב, או בשבת בבוקר. היא אפילו מתאימה לאירוח – בעיקר בחג שבועות. מומלץ להגיש אותה, בהתאם למסורת, עם רסק עגבניות, ביצים קשות וסחוג, או פשוט לצד סלט גדול וטעים.
אנרגיה – 295 קלוריות
סך שומנים – 15.5 גרם
מתוכם:
חומצות שומן רווי – 8.7 גרם
חומצות שומן טראנס – פחות מ-0.5 גרם
כולסטרול – 3 מ"ג
נתרן – 410 מ"ג
סך פחמימות – 32.7 גרם
חלבונים – 6.2 גרם
שתפ/י מתכון בקליק
רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים
מתכונים רלוונטיים
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
מתכונים מומלצים
רוצה לשתף איתנו מתכון ? השאר/השאירי פרטים
תמונות: Depositphoto | Stockunlimited
כל הזכויות שמורות © 2024