דירוג גולשים:
5/5
קטגוריה: לחמים ומאפים
מועדים מתאימים: פסח

מתכון למופלטה ממכרת

זמן הכנה
עד שעה
דרגת קושי
בינוני
תזונה נבונה
משמין

מופלטה נמצאת בין המאכלים שזכו למעמד אייקוני בישראל. היא מתוקה ובצקית, רכה וחמימה ולרוב מוגשת עם חמאה נמסה ודבש, שנוזל לכל עבר בגלל החום ואי אפשר להפסיק לאכול ממנה – בעיקר אם אתם אחרי 7 ימים בלי לחם, בתום חג הפסח. המאכל האייקוני הגיע מהמטבח של יהודי צפון אפריקה ונאכל בעיקר בעת חגיגות המימונה, בסוף פסח. את הבצק למופלטה מכינים במהירות – מייד בתום הפסח ומשתמשים בהרבה שמן, כדי שהבצק לא ידבק לידיים וכדי שימתח בקלות ובינינו, גם כי זה פשוט טעים ככה.

 

גם צורת הטיגון של המופלטה היא מיוחדת, מפני שכאשר מופלטה אחת מוכנה, לא מוציאים אותה מהמחבת, אלא מניחים עליה עוד מופלטה והופכים אותן יחד וכך הלאה – עד שכל המופלטות מוכנות בערמה גבוהה של תענוג. אפשר להכין בצק למופלטה עם שמרים, או בלי. הכל בהתאם למה שיש לכם בבית , אבל חייבים להשתמש בהרבה שמן. אם אתם מארחים אחרי פסח, או סתם אם בא לכם להתפנק על משהו טעים באמת ולא ממש מסובך – אתם מוזמנים לקרא את הטיפים להכנה מוצלחת של מופלטה, להשתמש במתכון שבסוף העמוד ולהתענג על כל ביס.

 

טיפים להכנה מוצלחת של מופלטה מושלמת

  1. שמן – זהו אחד המרכיבים החשובים במטבח הצפון אפריקאי ובמיוחד כשמדובר במאכל כמו מופלטה. השמן הוא מרכיב חשוב במנה ויש לו כמה תפקידים בהפיכת המופלטות למעדן מענג, אז אל תיבהלו מהכמויות ותנו למופלטה את כל השמן שהיא צריכה. מאכל דיאטטי זה לא.
  2. כל ערימה של מופלטות שתכינו במחבת, השתדלו להגביל אותה ל-10 עד 15 יחידות, כדי שלא יהיה לכם קשה מדי להפוך את הכל ביחד.
  3. כדי ליעל את התהליך, רצוי למתוח כדור בצק חדש, מייד לאחר שהנחתם את הבצק המתוח של המופלטה האחרונה בתוך המחבת. כך תחסכו לעצמכם זמן המתנה יקר בין המופלטות ותימנעו מטיגון יתר של מה שכבר נמצא במחבת.
  4. אם אין לכם משקל בבית וחשוב לכם להכין מופלטות אחידות ושוות בגודלן, נסו לחלק את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג. זה גם הגודל המושלם למופלטה טעימה.
  5. קרעים בבצק – זה חלק מהטעם והכיף של המופלטה, אז אל תיבהלו מהם ואפשרו להם לקרות.
  6. שימוש בשמן – השמן במתכוני המופלטה, משמש לשמירה על לחות כדורי הבצק ולמתיחה שלהם ולא צריך לשפוך שמן על המחבת לצורך הטיגון, כי הבצק כבר עטוף ומרוח בשמן מכל הכיוונים.
  7. המופלטות המוכנות הכי טעימות כשהן חמות. כשהן מתקררות הן הופכות לפיתה שטוחה וצמיגית, שלא כל כך נעים לאכול.
  8. לשמור קצת לאחר כך – אפשר להקפיא את המופלטות המוכנות, כדי לחמם ולאכול אותן בהמשך.

 

מתכון לבערך 30 מופלטות מושלמות וממכרות

החומרים הדרושים:

קילו 1 קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים

כף אחת סוכר

כפית אחת מלח

2 וחצי כוסות מים חמימים

בקבוק שמן סויה, או קנולה

 

לתוספות:

חמאה, דבש, ריבה, סילאן, שוקולד וכל ממרח מתוק שאתם אוהבים.

 

אופן ההכנה:

  • הכניסו את כל חומרי הבצק, חוץ מהשמן והמים אל קערת מיקסר.
  • הפעילו על מהירות נמוכה והוסיפו את המים בהדרגה – עד שתקבלו בצק רך ומעט דביק.
  • אפשר לעשות את התהליך גם בידיים.
  • הכינו תבנית עמוקה ומלאו אותה בשמן בערך עד חצי הגובה
  • שמנו היטב את הידיים והכינו מהבצק כדורים בגודל פינג פונג
  • את הכדורים הניחו בתוך התבנית עם השמן וגלגלו אותם, כך שיהיו מכוסים בשמן מכל הכיוונים.
  • השאירו את כדורי הבצק למנוחה של 20 דקות עד חצי שעה.
  • התחילו לחמם מחבת גדולה על להבה בינונית
  • הכינו צלחת גדולה, עליה תוכלו לפתוח בקלות את הבצק עם הידיים
  • יש למתוח את הבצק בעזרת כפות הידיים, עד שמתקבל עלה עגול ודק, בערך בגודל של צלחת גדולה.
  • כשהמחבת חם – הניחו בתוכו בעדינות את המופלטה הראשונה ומייד התחילו למתוח כדור בצק נוסף.
  • כשהמופלטה מתחילה להזהיב, הפכו אותה והניחו עליה את המופלטה החדשה.
  • לאחר כדקה, הפכו את שתי המופלטות יחד, כך שהמופלטה החדשה מונחת ישירות על המחבת והמופלטה הקודמת מונחת מעליה.
  • המשיכו באותה הדרך, עד שתגיעו לערמה גבוהה ואז העבירו את המופלטות המוכנות לצלחת הגשה והתחילו מחדש, עד שתסיימו את כל המופלטות.
  • הגישו כמה שיותר חם, למי שאתם אוהבים, בליווי חמאה ודבש, או כל ממרח אחר שאתם אוהבים. לזלול בהנאה!

 

מידע תזונתי למופלטה עם דבש וחמאה

ערכים עבור 100 גרם

קלוריות           359.29 קק"ל

פחמימות         50.98 גרם

חלבונים          4.58 גרם

סיבים תזונתיים 1.41 גרם

שתפ/י מתכון בקליק

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
תוכן עניינים
ברכה מבשלת
אתר זה מציג שלל מתכונים מהמטבח של ברכה. בין היתר תוכלו למצוא מתכונים לבשר ועוף, תוספות, קינוחים ועוד.

רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים

מתכונים רלוונטיים

משך בישול : עד שעה
דרגת קושי : מתכונים למתחילים
יתרון תזונתי : דל קלוריות
מועדים : ראש השנה וחגי תשרי | שבועות

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

משך בישול : 45 דקות
דרגת קושי : בינוני
יתרון תזונתי : משמין
מועדים : שבועות

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

מתכונים מומלצים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים לשאול את ברכה שאלה ?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם