מופלטה נמצאת בין המאכלים שזכו למעמד אייקוני בישראל. היא מתוקה ובצקית, רכה וחמימה ולרוב מוגשת עם חמאה נמסה ודבש, שנוזל לכל עבר בגלל החום ואי אפשר להפסיק לאכול ממנה – בעיקר אם אתם אחרי 7 ימים בלי לחם, בתום חג הפסח. המאכל האייקוני הגיע מהמטבח של יהודי צפון אפריקה ונאכל בעיקר בעת חגיגות המימונה, בסוף פסח. את הבצק למופלטה מכינים במהירות – מייד בתום הפסח ומשתמשים בהרבה שמן, כדי שהבצק לא ידבק לידיים וכדי שימתח בקלות ובינינו, גם כי זה פשוט טעים ככה.
גם צורת הטיגון של המופלטה היא מיוחדת, מפני שכאשר מופלטה אחת מוכנה, לא מוציאים אותה מהמחבת, אלא מניחים עליה עוד מופלטה והופכים אותן יחד וכך הלאה – עד שכל המופלטות מוכנות בערמה גבוהה של תענוג. אפשר להכין בצק למופלטה עם שמרים, או בלי. הכל בהתאם למה שיש לכם בבית , אבל חייבים להשתמש בהרבה שמן. אם אתם מארחים אחרי פסח, או סתם אם בא לכם להתפנק על משהו טעים באמת ולא ממש מסובך – אתם מוזמנים לקרא את הטיפים להכנה מוצלחת של מופלטה, להשתמש במתכון שבסוף העמוד ולהתענג על כל ביס.
קילו 1 קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
כף אחת סוכר
כפית אחת מלח
2 וחצי כוסות מים חמימים
בקבוק שמן סויה, או קנולה
חמאה, דבש, ריבה, סילאן, שוקולד וכל ממרח מתוק שאתם אוהבים.
ערכים עבור 100 גרם
קלוריות 359.29 קק"ל
פחמימות 50.98 גרם
חלבונים 4.58 גרם
סיבים תזונתיים 1.41 גרם
שתפ/י מתכון בקליק
רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים
מתכונים רלוונטיים
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
מתכונים מומלצים
רוצה לשתף איתנו מתכון ? השאר/השאירי פרטים
תמונות: Depositphoto | Stockunlimited
כל הזכויות שמורות © 2024