דירוג גולשים:
5/5
מועדים מתאימים: אירוח

מתכון למשה בתיבה – חטיפי נקניקיות

זמן הכנה
עד שעה
דרגת קושי
מתכונים למתחילים
תזונה נבונה
משמין

בין אם הילדים שלכם בחופש ואתם מחפשים משהו יצירתי ומהנה לעשות איתם, או שאתם ממש צריכים גיוון לארוחת הערב, אם אתם מארחים אירוע משפחתי עם ילדים ואפילו אם אתם מכינים כיבוד ליום הולדת של אחד הילדים במשפחה – אין כמו המתכון הזה, שצועד יד ביד עם זיכרונות ילדות ישראלית אחרים, כמו לרוץ יחפים ברחבי השכונה, לזרוק שקיות מים בשבועות וללמוד איך רוכבים על אופניים בלי גלגלי עזר.

 

אי אפשר לקרוא למתכון הזה מזין, או בריא במיוחד, אבל מה שבטוח – הוא אהוב על כל הילדים בישראל וגם על חלק ניכר מההורים והוא משביע וטעים מאוד. אם תגישו אותו לצד ירקות חתוכים – תקבלו ארוחה מלאה ומזינה.

 

את הגרסה המוכרת של המאכל הזה מכינים עם בצק עלים, אבל יש עוד כמה אפשרויות מפתיעות, שאולי תרצו לנסות: אפשר להכין בצק שמרים קליל ולהשתמש בו במקום בצק עלים, כך שמתקבלת מעין לחמנייה חמודה ורכה, שבתוכה מסתתרת נקניקיה – עם , או בלי קטשופ וחרדל.

אפשר להשתמש בבצק של מלאווח במקום בצק עלים רגיל, כי הוא מפשיר יותר מהר ויש לו טעם מעט יותר מתקתק, שילדים אוהבים. אפשר גם להשתמש בנקניקיה צמחונית, זה טעים באותה המידה.

 

 

מתכון להכנת 12 מנות של משה בתיבה עם בצק שמרים

החומרים הדרושים לבצק שמרים:

3 וחצי כוסות קמח

כף סוכר

כוס מים חמימים

כף וחצי שמרים יבשים

חצי כוס שמן

2 כפיות מלח

 

ביצה טרופה ושומשום לציפוי

 

10-12 נקניקיות בשריות, או צמחיות

 

אופן ההכנה:

  • התחילו בהכנת הבצק:
  • העבירו את כל חומרי הבצק לקערה גדולה, ערבבו היטב ואז עברו ללישה של כמה דקות, עד שיתקבל בצק אחיד.
  • אפשר להוסיף מעט מים אם הבצק יבש, או מעט קמח, אם הבצק דביק.
  • כסו את הקערה והניחו לבצק להכפיל את נפחו. זה קורה יותר מהר בסביבה חמימה.
  • העבירו את הבצק למשטח מקומח ולושו אותו היטב, עד שתקבלו בצק רך ונעים לעבודה.
  • חלקו את הבצק ל-12 חלקים שווים.
  • גלגלו את כל אחד מהחלקים הקטנים של הבצק לקבלת צורת נחש
  • בשלב זה, אפשר למרוח את הנקניקייה במעט קטשופ, או חרדל אם רוצים
  • לפפו את נחש הבצק מסביב לנקניקיה והדקו את הקצוות של הבצק
  • סדרו את הנקניקיות העטופות על גבי תבנית מכוסה בנייר אפייה
  • הברישו את המאפים בביצה טרופה ופזרו שומשום מלמעלה
  • אפו למשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, או עד שהבצק נעשה שחום
  • הוציאו מהתנור, קררו מעט ואכלו מהר לפני שיגמר!
  • אפשר לחסוך את הכנת בצק השמרים ולהשתמש במקום זה בבצק עלים שהפשרתם במקרר. את בצק העלים אין צורך לרדד, או ללוש. פשוט חותכים אותו לרצועות עבות ועוטפים בו את הנקניקיות. אופים עד שהבצק נעשה שחום ופריך..
  • אם יש מלאווח במקפיא, אפשר להוציא אותו לשיש להפשרה קצרה ולחתוך כל מלאווח ל-4 משולשים. לגלגל את הנקניקייה בתוך המשולש מהחלק הרחב לחלק הדק. מתקבלת צורה יפה לאחר האפייה.
  • את החרדל והקטשופ אפשר למרוח על הבצק, או על הנקניקייה, לפני שעוטפים אותה ולאפות הכל יחד, או להכין צלוחיות עם המטבלים האלה ולהגיש לצד המאפים.

 

מידע תזונתי למנה:

קלוריות (אנרגיה)         157

חלבונים (גרם)            3

פחמימות (גרם)         15

שומנים (גרם)            10

שתפ/י מתכון בקליק

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
תוכן עניינים
asael
אתר זה מציג שלל מתכונים מהמטבח של ברכה. בין היתר תוכלו למצוא מתכונים לבשר ועוף, תוספות, קינוחים ועוד.

רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים

מתכונים רלוונטיים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים

מתכונים מומלצים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים לשאול את ברכה שאלה ?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם