דירוג גולשים:
5/5

מתכון לסלט קינואה עם עדשים

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
מתכונים למתחילים
תזונה נבונה
מזין

כמו חומרי גלם נפלאים אחרים שהגיעו מיבשת אמריקה, גם הקינואה מבלבלת את תושבי שאר העולם (אבוקדו נחשב לירק והוא בעצם פרי, תירס נחשב לקטנייה והוא בכלל דגן וכו'). בעוד שרוב האנשים שמכירים ואוכלים קינואה חושבים שמדובר בדגן, זוהי בעצם טעות נפוצה. מדובר בגרגיר, או זרע של צמח, שהוא קרוב משפחה של התרד.

 

מתכון לסלט קינואה עם עדשים

המצרכים הנדרשים:

½ כוס קינואה (איזה צבע שבא לכם – לבן / אדום / שחור / שילוב)

¼ כוס עדשים שחורות, או ירוקות

חופן עשבי תיבול לטעמכם – פטרוזיליה, כוסברה, ריחן, נענע – קצוצים

חופן בצל ירוק קצוץ

חופן חמוציות, או צימוקים

כפית אבקת שום

חצי כפית פלפל שחור

כפית מלח

מיץ מלימון שלם

4 כפות שמן זית

 

שלבי הכנה:

  • השרו את הקינואה והעדשים במים – בכלים נפרדים לפחות חצי שעה, עד מספר שעות.
  • סננו את העדשים ואת הקינואה בנפרד והעבירו אותם לשני סירים נפרדים
  • בסיר עם הקינואה הוסיפו חצי כוס מים ובשלו עד שהמים מתאדים
  • את העדשים כסו במים ובשלו עד לריכוך
  • העבירו למסננת לייבוש וקירור
  • לאחר שהקינואה והעדשים התקררו – העבירו אותם לקערה גדולה
  • הוסיפו את יתר המרכיבים וערבבו היטב

הסלט יכול להישמר במקרר עד 4 ימים. בתאבון!

 

בניגוד לתרד, לא נהוג לאכול את עלי הקינואה אלא בעיקר את הגרגירים שלה. בדומה לתרד – גם הקינואה נחשבת למזון על, בעל ערך תזונתי גובה במיוחד, עשיר בחלבון איכותי, הרכב מנצח של חומצות אמינו והמון ויטמינים ומינרלים, ביניהם ברזל, מגנזיום, סידן ועוד.

היא מועילה לאנשים עם בעיות במערכת העיכול מפני שהיא קלה לעיכול וכשמבשלים אותה נכון – היא גם מאוד מאוד טעימה, עד כדי כך שכדאי להיזהר שלא לגמור לבד סיר שלם ולהשמין, מפני שעם כל ערכיה הנפלאים, הקינואה גם קצת משמינה.

הכנת הקינואה למאכל מגוונת ואפשר לבשל אותה כמו אורז, לקלות אותה כמו פופקורן, לייבש ולטחון לקמח מזין ועוד.

במחוזותינו נהוג בעיקר לבשל אותה בסגנון אורז, או בורגול ולהכין ממנה תוספת למנות עיקריות, או מנה צמחונית עשירה בחלבון וגם להשתמש בה כבסיס לסלט מאוד פופולרי.

 

איך מבשלים את הקינואה?

יש כמה זנים של קינואה, כולם מזינים מאוד וגם טעמם כמעט זהה. בישראל אפשר למצוא בקלות את הקינואה הבהירה.

  • כשמבשלים קינואה, כדאי להיפטר מהספונינים – קבוצת חומרים בעלי טעם המזכיר סבון, העוטפים את גרגירי הקינואה ועלולים להעניק לתבשיל טעם לא כל כך טוב. למרות שהספונינים, אם הם נצרכים בכמויות קטנות, הם בריאים מאוד, טעמם לא מאוד נעים ואפשר להסיר אותו בקלות על ידי השריה של הגרגירים בכלי עם מים ושטיפה חוזרת, על ידי החלפת המים, עד שהמים נעשים שקופים ונקיים, ולא מופיע עליהם קצף.
  • בישול בסיסי של הקינואה דומה לבישול אורז – כוס אחת של קינואה, כוס אחת של מים, בישול על אש נמוכה עד לספיגה של כל הנוזלים והקינואה מוכנה.
  • אפשר גם לבשל את הקינואה כמו שמבשלים פסטה – מציפים את הקינואה בכמות גדולה של מים ומבשלים עד שכל הגרגירים מתחילים להיפתח, מסננים את המים והקינואה מוכנה למאכל.
  • דרך נוספת ונחמדה לבישול קינואה היא הוספתה לתבשילים עשירים בנוזלים, שם היא תתבשל ותספוג את הטעמים.

כאמור, אפשר להכין תבשילים ומאכלים רבים ושונים עם הגרגיר המופלא של הקינואה, אך הפעם בחרנו להתמקד במתכון אהוב ונפוץ מאוד בישראל – סלט קינואה ועדשים. סלט עשיר בחלבון וברזל, טעים מאוד ומתאים גם לאירוח בגלל מראהו המרשים.

 

קינואה (מבושלת)

להלן פירוט הערכים התזונתיים ל-100 גרם קינואה (מבושלת):

מרכיב התזונה כמות ל-100 גרם

קלוריות – 106.6

חלבון – 5 גרם

שומן – 3.3 גרם

פחמימות – 14.16 גרם

כולסטרול – 0 מ"ג

סיבים תזונתיים – 1 גרם

 

עדשים יבשים מבושלים

להלן פירוט הערכים התזונתיים ל-100 גרם עדשים יבשים מבושלים:

מרכיב התזונה  כמות ל-100 גרם

קלוריות – 113.418

חלבון – 9 גרם

שומן – 0.2 גרם

פחמימות – 18.5 גרם

כולסטרול – 0 מ"ג

סיבים תזונתיים – 2.8 גרם

שתפ/י מתכון בקליק

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

ברכה מבשלת

אתר זה מציג שלל מתכונים מהמטבח של ברכה. בין היתר תוכלו למצוא מתכונים לבשר ועוף, תוספות, קינוחים ועוד.

רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים

מתכונים רלוונטיים

משך בישול : 30 דקות
דרגת קושי : מתכונים למתחילים
יתרון תזונתי : מזין | שומרי משקל

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

משך בישול : 45 דקות
דרגת קושי : מתכונים למתחילים
יתרון תזונתי : מזין

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

מתכונים מומלצים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים
רוצים לשאול את ברכה שאלה ?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם