אין כמו מנה חגיגית של צלי בשר כדי להרשים את כל האורחים, או כדי לשמש כמנה המרכזית בשולחן החג, אך מי שאינם מנוסים בבישול, חוששים לנסות להכין מנות כאלה, בגלל חומר הגלם היוקרתי, שעלול להיזרק לפח – אם הכנת המנה תיכשל וגם בגלל הציפיות הגבוהות שיש לרוב האורחים ממנות כאלה.
האמת היא, שאפשר להכין צלי בשר מעולה, די בקלות, אם נצמדים למתכון טוב ועוקבים אחר כמה כללים בסיסיים.
אז בין אם אתם רוצים להכין רוסטביף מנתח ענק של סינטה, או פרוסות צלי ברוטב, אתם מוזמנים לקרא את הטיפים הבאים, לפני שתדלגו בקלילות למתכון שבהמשך.
2 קילו של נתח מספר 5
למשרה:
2 כפות חרדל
2 כפות סילאן, או מייפל
מיץ מרבע לימון
רבע כוס שמן זית
פלפל שחור לפי הטעם
2 בצל גדול קצוץ
3 גזרים חתוכים לעיגולים
פלפל אדום חתוך לרצועות
גבעול סלרי אחד
ראש שום שלם, חצוי לרוחבו
רבע כוס שמן
כוס אחת של יין לבן, או אדום
כוס מים
עלה דפנה
מלח
קלוריות 322.5
חלבון 25 גרם
שומן 25 גרם
פחמימות 0 גרם
כולסטרול 91 מ"ג
סיבים תזונתיים 0 גרם
תזונה חכמה – מזין במידה, מספיק לאכול בשר אדום פעם בחודש.
שומרי משקל: בהתאם לנתח הבשר שתבחרו, המנה עשויה להיות דלת שומן. אם גם תבחרו תוספות שאינן משמינות – תקבלו מנה משביעה, עשירה ושאינה משמינה.
שתפ/י מתכון בקליק
רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים
מתכונים רלוונטיים
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
מתכונים מומלצים
רוצה לשתף איתנו מתכון ? השאר/השאירי פרטים
תמונות: Depositphoto | Stockunlimited
כל הזכויות שמורות © 2024