דירוג גולשים:
5/5
קטגוריה: עוף ובשר
מועדים מתאימים: יום העצמאות, שבת

מתכון לצלי בקר שלם

זמן הכנה
ארוך
דרגת קושי
בינוני
תזונה נבונה
מזין, שומרי משקל

אין כמו מנה חגיגית של צלי בשר כדי להרשים את כל האורחים, או כדי לשמש כמנה המרכזית בשולחן החג, אך מי שאינם מנוסים בבישול, חוששים לנסות להכין מנות כאלה, בגלל חומר הגלם היוקרתי, שעלול להיזרק לפח – אם הכנת המנה תיכשל וגם בגלל הציפיות הגבוהות שיש לרוב האורחים ממנות כאלה.

האמת היא, שאפשר להכין צלי בשר מעולה, די בקלות, אם נצמדים למתכון טוב ועוקבים אחר כמה כללים בסיסיים.

אז בין אם אתם רוצים להכין רוסטביף מנתח ענק של סינטה, או פרוסות צלי ברוטב, אתם מוזמנים לקרא את הטיפים הבאים, לפני שתדלגו בקלילות למתכון שבהמשך.

 

טיפים להכנת צלי בשר חגיגי ומשובח

  1. בחרו את הנתח המתאים: אם אתם רוצי םלהכין רוסטביף, כדאי להתייעץ עם הקצב ולקנות נתח גדול ועשיר. אם מכינים צלי ברוטב, אפשר לקנות נתח שנקרא צלי כתף, או נתח מספר 5. זהו נתח שמתרכך מאוד בבישול וגם מוסיף עושר לרוטב. קל להכין אותו ולכם הוא מומלץ – במיוחד אם אתם לא מאוד מנוסים בהכנת בשר.
  2. תיבול: אם אתם מכינים רוסטביף, תוכלו לצפות אותו בתבלינים יבשים מכל הכיוונים, או למרוח אותו במעט שמן, חרדל ודבש ולהכניס לתנור אחרי השריה של כמה שעות. אם אתם מכינים צלי ברוטב, תוכלו להכין כמעט כל רוטב שאתם אוהבים – על בסיס עגבניות, תבלינים יבשים ואפילו סויה.
  3. צריבה: צריבה של הבשר לפני האפייה, או הבישול, מומלצת ונהוגה, בעיקר כי היא מעניקה עוד טעמים למנה וצובעת את הבשר בצבעים מגרים ושחומים.
  4. בישול צלי ברוטב: צלי מצריך שימוש בנוזלים רבים בגלל הבישול הארוך. לרוב מכסים את כל הבשר בנוזל. זה יכול להיות יין אדום, מיץ עגבניות, ציר כלשהו ואפילו בירה ואפשר גם לכסות אותו במים ולמלא את הסיר בירקות, שיעשירו את הצלי בטעמים, כמו ירקות שורש.
  5. בדיקת הבשר על הכיריים: בישול צלי ברוטב הוא בישול ארוך. מדובר בשעתיים לפחות על הכיריים, תוך בדיקה של כמות הנוזלים מדי פעם וכל המרבה הרי זה משובח.
  6. זמן התאוששות: לאחר בישול הצלי ברוטב, או אפיה של רוסטביף בתנור, חשוב לתת זמן התאוששות לבשר לפני שפורסים אותו. ברוסטביף מדובר על כמה דקות, עד רבע שעה ואילו בצלי ברוטב, מומלץ להוציא את הבשר ולתת לו לנוח במקרר אפילו לילה שלם, לפני שפורסים אותו – כדי שלא יתפורר. לאחר הפריסה, מחזירים אותו לרוטב, מחממים ומגישים.
  7. תוספות: כדי להשלים את הארוחה ולדאוג לתוספות שהן גם מזינות, גם טעימות וגם יפות, אפשר להכין ירקות שורש צלויים בתנור, או סלט ירוק עשיר ואפשר להגיש פחמימה טעימה ליד – במקרה של רוסטביף, תפוח אדמה אפוי יהיה מצוין ובמקרה של צלי ברוטב – אורז יהיה מושלם.

מתכון לצלי בקר ברוטב

החומרים הדרושים ל-7 מנות צלי:

2 קילו של נתח מספר 5

למשרה:

2 כפות חרדל

2 כפות סילאן, או מייפל

מיץ מרבע לימון

רבע כוס שמן זית

פלפל שחור לפי הטעם

 

2 בצל גדול קצוץ

3 גזרים חתוכים לעיגולים

פלפל אדום חתוך לרצועות

גבעול סלרי אחד

ראש שום שלם, חצוי לרוחבו

רבע כוס שמן

כוס אחת של יין לבן, או אדום

כוס מים

עלה דפנה

מלח

 

אופן ההכנה:

  • ערבבו יחד את כל חומרי המשרה ומרחו היטב את הבשר מכל הצדדים.
  • עטפו את הבשר המתובל במשרה בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 3 שעות לפחות, עדיך לכל הלילה.
  • ביום למחרת – נגבו את הבשר היטב במגבת יבשה והכניסו אותו לסיר רחב, עם מעט שמן רותח.
  • צרבו היטב את הבשר מכל הכיוונים, עד שהוא שחום מכל הצדדים.
  • הוציאו את הבשר למנוחה בצלחת.
  • הכניסו לסיר את כל הירקות החתוכים וטגנו אותם לשתי דקות בערך – עד שהם מתחילים להשחים.
  • החזירו לסיר את הבשר – הזיזו את הירקות לצידי הסיר, כך שהבשר יהיה מונח באמצע, כשהוא נוגע בתחתית הסיר.
  • הוסיפו את השום, הסלרי והתבלינים וכסו את תכולת הסיר בכל הנוזלים שהכנתם.
  • ודאו שהבשר מכוסה עד למחצית הגובה והוסיפו נוזלים במידת הצורך.
  • כסו את הסיר והביאו לרתיחה
  • הנמיכו לאש קטנה מאוד ובשלו למשך שלוש שעות בערך
  • הפכו את הבשר בתוך הסיר כל שעה בערך ובדקו שהנוזלים לא מתייבשים לגמרי, אם כי הם אמורים להתאדות ולהתמעט במהלך הבישול.
  • בדקו אם הבשר מוכן, באמצעות נעיצה של מזלג לתוכו. אם הוא מרגיש לכם קצת קשה, השאירו אותו לחצי שעה נוספת. זה לא יכול להזיק, אז עדיף להיות בטוחים ולבשל עד הסוף.
  • הוציאו את הבשר מהסיר אל צלחת רחבה.
  • טעמו את הרוטב ובדקו אם הוא צריך תיקון, או תוספת מלח. אם הרוטב דליל מדי לטעמכם, תוכלו לבשל אותו בסיר ללא מכסה, עד שהוא מצטמצם ומסמיך.
  • לאחר שהבשר והרוטב התקררו דיים, העבירו אותם למקרר ללילה שלם לפחות.
  • הוציאו את הבשר מהמקרר ופרסו אותו בעזרת סכין חדה וטובה.
  • הניחו את הפרוסות בתבנית ושפכו מעליהן את הרוטב.
  • הכניסו לתנור לחימום של כעשרים דקות בחום של 180 מעלות.
  • הגישו חם!

 

 

 

ערכים תזונתיים ל-100 גרם בשר בקר צלוי:

קלוריות 322.5

חלבון   25 גרם

שומן    25 גרם

פחמימות         0 גרם

כולסטרול        91 מ"ג

סיבים תזונתיים 0 גרם

תזונה חכמה – מזין במידה, מספיק לאכול בשר אדום פעם בחודש.

שומרי משקל: בהתאם לנתח הבשר שתבחרו, המנה עשויה להיות דלת שומן. אם גם תבחרו תוספות שאינן משמינות – תקבלו מנה משביעה, עשירה ושאינה משמינה.

שתפ/י מתכון בקליק

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
תוכן עניינים
asael
אתר זה מציג שלל מתכונים מהמטבח של ברכה. בין היתר תוכלו למצוא מתכונים לבשר ועוף, תוספות, קינוחים ועוד.

רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים

מתכונים רלוונטיים

משך בישול : שעתיים
דרגת קושי : בינוני
יתרון תזונתי : מזין | שומרי משקל

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

מתכונים מומלצים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים לשאול את ברכה שאלה ?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם