קציצות מכל הסוגים הן כנראה המאכל הנפוץ ביותר בבתים בישראל. אפשר להכין אותן מירקות, מעוף, מדגים, מבקר ומה שרק תרצו. עם רוטב, או בלי, קציצות הן מאכל נהדר – מנחם, מזין, טעים, ומגוון, שהולך מצוין עם כל תוספת שתבחרו. כדי להכין קציצות טעימות, צריך להכיר את החומרי הגלם ולהשתמש נכון בתהליכי הבישול השונים. אז איך עושים את זה? הנה כמה טיפים לפני המתכון:
1 קילו חזה עוף טחון
חצי כוס פירורי לחם, או קוואקר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
בצל גדול מגורר בפומפיה, או מרוסק במיקסר
5 שיני שום כתושות, או שתי כפיות אבקת שום
1 שורש סלרי מגורר דק, או מרוסק בבלנדר וסחוט מעודפי הנוזלים
1 קישוא, או תפוח אדמה קטן, מגורר, או מרוסק במיקסר וסחוט מעודף הנוזלים\
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
תבלינים לקציצות שאתם אוהבים: חוואייג', בהרט, ראס אל חנות, או אפילו רוטב סויה
כפית סוכר, או סילאן
חציל גדול, עם מעט, או בלי גרעינים – חפשו בסופר את החצילים הגדולים, שמשקלם קל יותר ממה שהם נראים.
רבע כוס שמן זית
בצל גדול קצוץ, או מגורר
חצי קילו עגבניות קלופות וקצוצות
2 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות, או שתי כפיות אבקת שום
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית שבבי צ'ילי – למי שאוהב חריף
כף סוכר לבן
3/4 כוס מים
מומלץ להגיש על צלחת אורז לבן מהביל, או על צלחת פסטה רכה וחמה ואפשר גם עם פירה תפוחי אדמה, או פשוט עם לחם.
אפשר לגוון ולהחליף את הרוטב לרוטב לימוני, או רוטב על בסיס יין לבן וירקות שורש.
בתיאבון!
קלוריות – 172
חלבון – 12 גרם
שומן – 8 גרם
פחמימות – 13 גרם
כולסטרול – 30 מ"ג
סיבים תזונתיים – 0 גרם
שתפ/י מתכון בקליק
רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים
מתכונים רלוונטיים
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
מתכונים מומלצים
רוצה לשתף איתנו מתכון ? השאר/השאירי פרטים
תמונות: Depositphoto | Stockunlimited
כל הזכויות שמורות © 2025