דירוג גולשים:
5/5
קטגוריה: עוף ובשר

מתכון לקציצות חזה עוף

זמן הכנה
שעתיים
דרגת קושי
בינוני
תזונה נבונה
מזין, שומרי משקל

קציצות מכל הסוגים הן כנראה המאכל הנפוץ ביותר בבתים בישראל. אפשר להכין אותן מירקות, מעוף, מדגים, מבקר ומה שרק תרצו. עם רוטב, או בלי, קציצות הן מאכל נהדר – מנחם, מזין, טעים, ומגוון, שהולך מצוין עם כל תוספת שתבחרו. כדי להכין קציצות טעימות, צריך להכיר את החומרי הגלם ולהשתמש נכון בתהליכי הבישול השונים. אז איך עושים את זה? הנה כמה טיפים לפני המתכון:

 

מתכון לקציצות חזה עוף

החומרים הנדרשים:

1 קילו חזה עוף טחון

חצי כוס פירורי לחם, או קוואקר טחון

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

בצל גדול מגורר בפומפיה, או מרוסק במיקסר

5 שיני שום כתושות, או שתי כפיות אבקת שום

1 שורש סלרי מגורר דק, או מרוסק בבלנדר וסחוט מעודפי הנוזלים

1 קישוא, או תפוח אדמה קטן, מגורר, או מרוסק במיקסר וסחוט מעודף הנוזלים\

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

תבלינים לקציצות שאתם אוהבים: חוואייג', בהרט, ראס אל חנות, או אפילו רוטב סויה

כפית סוכר, או סילאן

 

שלבי הכנה:

  1. ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה. רצוי ללוש בידיים לוודא שנוצרת תערובת אחידה.
  2. אם התערובת יבשה – הוסיפו עוד ביצה, אם התערובת רטובה – הוסיפו עוד קוואקר, או פירורי לחם.
  3. צרו קציצות עגולות ומעט פחוסות, הרטיבו את הידיים כדי שהתערובת לא תידבק.
  4. הניחו את הקציצות בכלי שטוח ומכוסה בניילון נצמד והניחו למנוחה של חצי שעה במקרר.
  5. חממו מחבת גדולה עם רבע כוס שמן.
  6. כשהשמן חם, התחילו בטיגון – הכניסו את הקציצות לטיגון עם מרווחים גדולים ביניהן ואל תכניסו יותר מדי בבת אחת – כדי שהשמן לא יתקרר.
  7. טגנו את הקציצות משני הצדדים – עד שצבען הופך חום בהיר-זהוב. אם הן משחימות מהר מדי – הנמיכו את הלהבה והוסיפו מעט שמן.
  8. כשכל הקציצות מוכנות, אפשר להכין את הרוטב באותה המחבת ולהוסיף את הקציצות לאחר שהרוטב מוכן – להמשך בישול.

 

 

 רוטב עגבניות עם חצילים

החומרים הנדרשים:

חציל גדול, עם מעט, או בלי גרעינים – חפשו בסופר את החצילים הגדולים, שמשקלם קל יותר ממה שהם נראים.

רבע כוס שמן זית

בצל גדול קצוץ, או מגורר

חצי קילו עגבניות קלופות וקצוצות

2 כפות רסק עגבניות

4 שיני שום כתושות, או שתי כפיות אבקת שום

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית שבבי צ'ילי – למי שאוהב חריף

כף סוכר לבן

3/4 כוס מים

 

שלבי הכנה:

  1. קלפו את החציל וחתכו לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ
  2. חממו את השמן בסיר רחב ושטוח והוסיפו את קוביות החציל לטיגון – עד להזהבה. יש להפוך ולערבב את הקוביות מדי פעם ואם הן ספגו את כל השמן והמחבת נראה יבש, אפשר להוסיף חצי כוס מים ולסגור את המכסה עד שכל החצילים מתחילים להשחים ולהתרכך.
  3. מוסיפים את הבצל ומבשלים עם החציל עד לריכוך
  4. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  5. סוגרים את הסיר ומשאירים לבישול של כרבע שעה.
  6. מכניסים את הקציצות המטוגנות לסיר בצורה מסודרת בשכבה אחידה, מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 15 דקות נוספות.
  7. אסור לערבב את התבשיל – כדי שהקציצות לא יתפרקו. אפשר לטלטל את הסיר בעדינות מדי פעם כדי לערבב.
  8. אם הרוטב מתחיל להתייבש – אפשר להוסיף מים רותחים – רבע עד חצי כוס בכל פעם.

 

מומלץ להגיש על צלחת אורז לבן מהביל, או על צלחת פסטה רכה וחמה ואפשר גם עם פירה תפוחי אדמה, או פשוט עם לחם.

אפשר לגוון ולהחליף את הרוטב לרוטב לימוני, או רוטב על בסיס יין לבן וירקות שורש.

בתיאבון!

 

להלן פירוט הערכים התזונתיים ל-100 גרם קציצות עוף:

מרכיב התזונה  כמות ל-100 גרם

קלוריות – 172

חלבון – 12 גרם

שומן – 8 גרם

פחמימות – 13 גרם

כולסטרול – 30 מ"ג

סיבים תזונתיים – 0 גרם

שתפ/י מתכון בקליק

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
תוכן עניינים
ברכה מבשלת
אתר זה מציג שלל מתכונים מהמטבח של ברכה. בין היתר תוכלו למצוא מתכונים לבשר ועוף, תוספות, קינוחים ועוד.

רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים

מתכונים רלוונטיים

משך בישול : ארוך
דרגת קושי : בינוני
יתרון תזונתי : מזין | שומרי משקל
מועדים : יום העצמאות | שבת

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

מתכונים מומלצים

לא נמצאו מתכונים רלוונטיים
רוצים לשאול את ברכה שאלה ?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם