ברוקולי הוא אחד מהירקות הסובלים במיוחד מיחסי ציבור גרועים. הוא נחשב לירק, שילדים פחות אוהבים לאכול ולא מעט אנשים מעקמים פרצוף כשהם שומעים את שמו, אבל האמת היא שתכולת הסוכר בברוקולי גבוהה יחסית, מה שהופך אותו לירק מתקתק וטעים במיוחד, שרק צריך להתרגל לטעמים שלו, כדי להתענג עם כל ביס.
ברוקולי הוא גם ירק מגוון מאוד, שאפשר לשלב אותו במרקים, סלטים, פשטידות ואנטיפסטי ואפשר לאכול אותו גם כמו שהוא – טרי, מאודה, מוקפץ, מבושל, או צלוי בגריל. היתרונות הבריאותיים שלו הם פשוט אינסופיים. החל באנטיאייג'ינג וכלה בחיזוק העצמות. לפני שתדלגו למתכון, כדאי שתקראו כמה עובדות מדהימות על ברוקולי ועל היתרונות התזונתיים שלו.
אלה רק חלק מהיתרונות, שתוכלו לקבל ישר לתוך הגוף, אם תאכלו בערך חצי כוס ברוקולי ביום. תוכלו לשלב אותו בסלט, מרק, מאפים ותבשילים מכל הסוגים, אז שנסו מותניים ובואו למטבח – להכין פשטידת ברוקולי וגבינה צפתית, שתשאיר לכם חשק לעוד הרבה ברוקולי.
בצל גדול אחד, חתוך לחצי ופרוס לפרוסות דקות
מעט שמן
400 גרם ברוקולי – אפשר להשתמש בברוקולי טרי, או כזה שקניתם קפוא והפשרתם
3 ביצים בינוניות
250 גרם גבינה צפתית מגוררת גס, או מפוררת במזלג
200 גרם (מיכל שלם) של יוגורט, רצוי להשתמש ביוגורט שמכיל גם שומן
כף 1 קמח
חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
קלוריות 31.072
חלבון 3 גרם
שומן 0.3 גרם
פחמימות 4 גרם
כולסטרול 0 מ"ג
סיבים תזונתיים 0.9 גרם
שתפ/י מתכון בקליק
רוצה לשתף מתכון אצל ברכה ? השאיר/י פרטים
מתכונים רלוונטיים
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
מתכונים מומלצים
רוצה לשתף איתנו מתכון ? השאר/השאירי פרטים
תמונות: Depositphoto | Stockunlimited
כל הזכויות שמורות © 2025